Planerad valpkull

Vi gör om en riktigt lyckad kombination. Valparna efter Bennie och Beauty har på alla sätt överträffat våra förväntningar och våra fantastiska valpköpare har genom sitt arbete med valparna alla visat vilken fin potential valparna har. Valparna beräknas födas i början av september och beräknas vara leveransklara i vecka 44.

Bennie är DK UCH, NO JV-18, NO UCH, NO V-18, NORD JV-18, NORD V-18.

Beauty är rastypisk på alla sätt och arbetar aktivt på gården dagligen med bland annat att valla får, ankor och att hålla räven på avstånd. Hon är mycket motiverad att arbeta och även om hon gillar beröm så är arbetet belöning nog för henne, vad vi än ber om. Efter kulen ska hon ha en längre paus från valpar. Så är du intresserad av en valp efter henne får du passa på.

 

Båda är mentalbeskrivna med 1 på skott, ögon ua, ED ua och Beauty har HD grad A medan Bennie har HD grad B. Inavelsgraden är 0,0%. Bennie är röd merle, utan svans och Beauty är svart trefärgad med lång svans.

Båda hundarna är väldigt trevliga, sociala och vänliga individer, som är enkla i all hantering, älskar att vara med, de har stor förmåga att koppla av, stor arbetsvilja, är fantastiska med barn, katter, hästar, får och andra djur. De har båda visat klok och god vallningsförmåga av både får och ankor. Beauty är duktig i både spår och sök och tycker det är väldigt kul. Kombinationen har givit snygga och rastypiska brukshundar lämpliga för arbete på gård eller i någon av bruksdiciplinerna, med god förmåga att koppla av.

Vad kan ni förvänta er av en Aussie?

En Aussie är en intelligent, lättlärd och modig vallhund som är aktiv, gillar arbete och behöver en eller ett par uppgifter för att må bra. Får den varierad motion, en arbetsuppgift och lite utmaningar är det en mycket lojal och trevlig hund som kommer vara till stor glädje för sin ägare/familj. Finns det en nackdel med rasen är det att den kan vara för söt. Bakom den gulliga fasaden göms en smart, cool arbetsmaskin som kan arbeta hela dagen, både självständigt och i team, som älskar sin familj men som kan vara helt ointresserad av främlingar. Har den meningsfulla uppgifter, har den också en god förmåga att koppla av och kan njuta av en vilodag.

Vi kommer att vara noga med att valparna kommer till goda hem som förstår vad det innebär att äga en brukshund och är beredda på vad det innebär. Vi ser gärna valpköpare som är intresserade av att träna, tävla och ställa ut sina hundar, eller erbjuder aktiva hem på annat sätt.  

Funderar du på om Aussie är en ras för dig/er – gör gärna vårt test här. “Facit” hittar du här efteråt. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »