Valpar

Vår avel inriktar sig på friska, sunda, aktiva och intelligenta bruks- och gårdshundar, med förmåga att koppla av och som passar personer och familjer med ett aktivt liv. Gillar du att träna och tävla i någon av hundsportgrenarna är en Aussie perfekt. Aussies hänger gärna med överallt, i stallet, på rid- eller fjällturen, i båten eller på löparturen. Men ju bättre kondis din Aussie får, desto mer mental träning behöver den. Mental träning kan vara alltifrån agility, vallning, lydnads- och bruksträning till balansträning, problemlösning, inlärning av olika tricks och olika uppgifter som din Aussie ansvarar för. 

Vi vänder oss framförallt till hundvana köpare, gärna med erfarenhet av en brukshund, men våra hundar kan även passa dig som ännu inte haft hund men har en ambition att lära dig mer, gå kurser och kanske tävla på sikt. Vi finns alltid som stöd om du vill och behöver det. 

 

När ni hämtar er valp är den åtta veckor. Den är då van vid andra hundar, katter har träffat hästar, får, ankor och höns. Den är vana vid barn och har fått den bästa tänkbara start i livet när det gäller mat, omvårdnad och introduktion till livet utanför valphagen. De är van vid halsband och den följer glatt med lösa på korta promenader utomhus. Den är vana vid att bli badad och att få klona klippta.

Den är registrerad i SKK, är veterinärbesiktigad, chipmärkt, avmaskad och har fått sin första vaccinspruta. 

Aktuella valpar

Just nu har vi en jättefin kull med fyra valpar i. Hör av dig via intresseanmälan eller mail: info@alebogarden.se och berätta om dig/er och vad du/ni kan erbjuda en valp för hem och liv. Leveransdatum: 10/4 

Är du intresserad av en valp,  fyll i vår intresseanmälan här. Där kan du också anmäla dig till vårt nyhetsbrev där vi berättar om kommande kullar och annonserar när vi har hundar för omplacering (längst ner på denna sida). 

Svansar

Beroende på föräldradjurens gener föds valparna med olika svanslängd. Vi kan därför få allt från naturliga stubbsvansar till långa svansar. Vi tar helt avstånd från all typ av kupering. 

Planerade valpar framöver

Som det ser ut nu, planerar vi för ytterligare en kull valpar i år.

 

Preliminärt med leverans i september/oktober. Anmäl ditt intresse via intresseanmälan till vänster så håller vi dig/er uppdaterade. 

Besök

Ni är varmt välkomna att besöka oss.
Vi tar emot besök av intresserade valpköpare året runt. Vi tar däremot inte emot besök från ett par veckor innan en tik ska valpa till dess att valparna är fem veckor gamla. Det beror dels på att tiken behöver ha det lugnt omkring sig inför valpningen, smittorisken för de små valparna, den viktiga tiden tillsammans med tiken och behovet av att först etablera en trygg relation med andra hundar för valparna. 

 

Vi planerar besöken så att alla får den tid som behövs och att det inte blir för många besök, eller stressigt för hundarna. 

Det gör att när ni kommer har vi tid för er och era frågor.

 

Hör av er på info@alebogaden.se om ni vill boka in ett besök. 

 

Hur det fungerar att köpa valp hos oss

Vi vill träffa våra valpköpare innan ni kan boka en valp, både för att vi ska lära känna er och ni ska lära känna oss. Då får ni chansen att träffa våra hundar, höra mer om hur vi tänker kring vår avel och vi får höra mer om vad ni planerar för liv för valpen. Bor ni väldigt långt bort, eller utomlands kan vi träffas digitalt. Då bokar vi in en tid för det.

Vi lägger ganska mycket tid på att lära känna våra valpar som individer. Det gör vi för att kunna matcha er med en valp som passar just det ni planerar för valpen. Det skapar förutsättningar för att ni ska bli nöjda och att valpen ska få det liv som passar just den individen bäst. Så berätta så mycket ni kan om vad ni vill och förväntar er med ert hundliv.

 

När du/ni har accepterat en valp betalar ni en handpenning. Först då vet vi att valpen är er. Skulle ni ångra er betalar vi inte tillbaka handpenningen, om vi inte varit överens om det innan. 

 

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. Där berättar vi lite mer om våra hundar och hur det går för våra valpar. Vi berättar om planerade kullar och vi annonserar eventuella omplaceringshundar. 

MISSA INTE NÅGOT

Var först med att få veta när vi planerar valpkullar, har en omplaceringshund eller berättar om fantastiska bedrifter våra valpar och valpköpare har gjort (vi är väldigt stolta över våra valpköpare och deras hundar).

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.

Efter att ni har fått hem valpen

Vi erbjuder alla våra valpköpare hjälp och stöd under hela hundens liv. Ni kan alltid kontakta oss om ni behöver stöd och hjälp. Om något mot förmodan händer som gör att ni inte kan ha kvar hunden köper vi gärna tillbaka den eller hjälper er att omplacera den via vårt nätverk. 

Gratis utbildning för våra valpköpare

Från och med i hösten 2022 erbjuder vi våra valpköpare en gratis utbildning i att ha valp. Den hanterar allt som är bra att veta den första tiden, fram till det är dags att gå en valpkurs. Det är naturligtvis helt frivilligt att gå den. Men om det var länge sedan du köpte valp eller om det är din första Aussie kan den vara till nytta. Om inte annat får du lära känna de andra valpköparna och får ett nätverk av Aussieägare. Mer information får du när du bokar din valp.

Ovan bilder på helsyskon till den nuvarande kullen när den kullen var åtta veckor och redo att åka till sina nya hem. Vi är väldigt nöjda med dessa valpar – och deras nya ägare. De har alla kommit till fantastiska hem. 

Vi är SKK anslutna

För oss är det en kvalitetsstämpel att vara SKK anslutna uppfödare. Det ställer krav på oss och ger er som valpköpare vissa garantier. Läs mer på SKK:s sida.

Medskick från våra valpköpare till dig som är intresserad:

Translate »