Till salu

Vår avel fokuserar på hästar med mycket typ, bra rörelser, hög ridbarhet  och som kan hanteras av alla. Våra hästar ska passa både den ambitiösa uppfödare och den ambitiösa ryttaren – oavsett disciplin.  Våra stolinjer representerar det bästa hos arabhästen och kommer från mycket välmeriterade linjer och hingstar väljs med stor omsorg för att möta våra krav.

När du köper en häst av oss är den van vid att bli respekterad och bemött med kärlek och den kommer att visa dig samma respekt och kärlek. Den är van vid hundar, får och getter, de är vana vid att också hanteras av barn. Kring hagarna finns älg, rådjur, vildsvin, räv och kor – vilket hästarna tar med ro. De är vana vid maskiner, är miljötränade och mycket hanterade. De är vana vid att vara ute mycket och trivs bra med det. De fungerar lika bra i box som på lösdrift. 

Läs mer om hästarna på deras respektive sidor.

AG Lord Obsidian

*2022

Otroligt tillgiven liten hingstunge. Kommer först när vi ropar och följer oss lös vart vi går. Världens keligaste lilla kille som utgår från att hela världen älskar honom. Och det är faktiskt svårt att låta bli. Han har lika fantastiska steg som mamma och mormor, med lite extra plus för traven. Showig med ett supersött litet huvud med stora, välplacerade och kloka ögon, pyttesmå näsborrar och små välformade öron. För den som vill bygga en riktigt nära relation med sin häst, finns här mycket gratis.  

Avvand till jul.

AG Elizius

* 2022

Lugnt och tryggt hingstföl som tar allt nytt med ro. Nyfiken, kelig och mycket social. Fina rörelser, showig och lika vänlig som sin snälla mamma. Påminner mycket om sina syskon som alla är enkla i all hantering och finner sig direkt i allt nytt. Han har extremt bred panna, liten mule med de sötaste näsborrar man kan tänka sig och stora välplacerade ögon.  Detta kommer att bli en drömhäst för sin framtida ägare. 

Avvand i slutet av oktober.

AG Lord Onyx

* 2018

Lättlärd, intelligent och mycket känslig, med enorm trav. Han tycker det är väldigt roligt att arbeta. Onyx som brås mycket på sin far blev Lady Lis sista föl. Vi kommer att vara mycket noga med var han hamnar och han kommer att ha mycket att säga till om. Något för en satsande ryttare med små hjälper och känslig hand. Förutom rörelser som passar för dressyr har han en riktigt god hoppteknik och tycker det är väldigt kul att hoppa. 

Hanteras av våra barn, men är ingen nybörjarhäst. 

AG Zonic

* 2018 

Zonic är slående vacker, med stora ögon och en klok blick. Han är något större än Onyx och precis som sin mamma lugnet själv. Han har fina rörelser, är lättlärd och tycker det är väldigt kul att jobba. Tar allt nytt med ro, men busar gärna med brorsan i hagen. Hanteras precis som våra andra unghästar dagligen av barn, men är ingen nybörjarhäst. Lyhörd för hjälper, alert och pigg på att testa nya grejer. En mycket trevlig valack för sport. 

Translate »